Werken met Layher

SCAD Re-Event kent een aantal commando's die erg handig zijn bij het tekenen met Layher.

De blocks in de bibliotheek zijn voorzien van points wat maakt dat ze eenvoudig op de juiste plek tegen elkaar zijn te "snappen" als de snappoint goed staan. Zet bij tekenen met Layher alle entity snaps uit, behalve Node (point).

Bij inserten van liggers wordt al snel de F9 toets gebruikt om de richting te veranderen.

Bij schoren komt de optie FlipY van pas als de schoor aan de andere kant moet ziiten (f bij inserten).

De commandos CX en CY worden veel gebruikt om snel staanders met liggers door te kopieren. Maar het kan nog sneller, de toetsen ctrl-pijl op het toetsenbord kopieert de geselecteerde objecten in de richting van de pijlen, dus ctrl-pijl naar boven kopieert de blocks in de Y-richting.

Bij de eerste keer gebruiken van deze toetsen kan het zijn dat gevraagd wordt de afstand van 2072 te bevestigen.

Selecteer de objecten en druk een aantal keer ctrl-pijl naar rechts.

Het resultaat: