Veranderingen oude versies

V3.5

Nieuw

SHOWMENU: Testversie van een nieuw bibliotheekvenster.

SENDALLHATCHTOBACK: Zet alle hatches onderin de tekeningvolgorde.

SENDALL2DSOLIDTOBACK: Zetalle 2DSolids onderin de tekeningvolgorde.

CALCAREA: Testversie van nieuwe opdracht om snel het gebied en de mensen per vierkante eenheid te tonen op basis van een region of polylijn.

LOADAUTOSAVE: Nieuwe opdracht om snel automatisch opgeslagen bestanden (.SV $ -bestanden) te openen.

LEGEND (Paperspace): LEGEND zal nu om een viewport vragen wanneer deze in paperspace wordt aangeroepen en alle blokken die zichtbaar zijn in de viewport worden aan de tabel toegevoegd.

TELDOOR / NUMINC: Herwerkt teldoor-commando. Een grafisch venster toegevoegd en de mogelijkheid om een nieuwe MTEXT te creëren.

Verbeterd

EDITSELECTEDENTITIES / EDITSUBENTITIES: De focus van het Bricscad-venster verschoof na het selecteren van een kleur. Window is nu een los menu. Markering in EDITSUBENTITY opgelost. Knop 'Blok selecteren' toegevoegd om de selectie snel te wijzigen.

SCSHOWALLGLOBAL: dynamische blokken met meerdere zichtbaarheidsstatussen worden niet langer beïnvloed door deze opdracht.

CURVEARRAY: CURVEARRAY in UCS verbeterd.

SCDIVIDE: SCDIVIDE in UCS verbeterd.

C / CX: Weergave status niet correct ingesteld na kopiëren.

C / CX: Waarde van dynamische hoekeigenschap telt niet meer op bij het kopiëren van dynamische blokken.

SCADLIB INSERT: Herdefiniëren van uitgeschakeld bij dynamische blokken om te voorkomen dat ze na het invoegen worden verbroken (bijv. Het veranderen van de hoekeigenschap zou niet resulteren in enige visuele verandering).

Block Editor: Externe referenties worden nu overgeslagen wanneer een blok wordt opgeslagen in de bovenliggende tekening.

SCHAAL: SCALE-opdracht toegevoegd aan ribbon onder Bewerken> Schikken.

Bricscad Bricscad bijgewerkt naar versie 16.2.15-1

V3.4

Nieuw

OPENSAVEPATH: Opent de map voor automatisch opslaan.

EDITSUBENTITY: klik op een entiteit om de laag-, kleur- en materiaaleigenschappen rechtstreeks vanuit de hoofdtekening weer te geven en te bewerken. Plaats de muisaanwijzer op een entiteit om deze eigenschappen te zien. Houd shift ingedrukt en verplaats de cursor om de bovenliggende blokken te bekijken. (Experimenteel commando, wees voorzichtig).

EDITSELECTEDENTITIES: dezelfde functionaliteit als EDITSUBENTITY, maar meerdere entiteiten kunnen worden geselecteerd door een venster te slepen. (Experimenteel commando, wees voorzichtig). Gebruik selectievakjes om eigenschappen van meerdere entiteiten tegelijkertijd te wijzigen.

Verbeterd

LEGEND: Het legendacommando is herwerkt en geoptimaliseerd: Er wordt nu een pop-upmenu weergegeven met alle instelbare instellingen van de tafel. U kunt ervoor kiezen om alle blokken over te slaan die beginnen met een $. De tabelrijen kunnen nu worden gesorteerd op bloknaam of op tekenvolgorde.

Block Editor (SCBEDIT / SCBETITTREE / SCBEDITFAST): BESAVE: een selectievakje toegevoegd om alle blokken in het geopende blok op te slaan in de vorige tekening. Hierdoor kan de gebruiker de wijzigingen die zijn aangebracht met REFEDIT, ADDTOBLK, CBIR enz. Opslaan. Dit kan het opslagproces vertragen. Alle tekeningen worden nu opgeslagen tijdens het automatisch opslaan.

CX / Y / Z MX / Y / Z: Opgelost met CTRL-Z tijdens verplaatsen / kopiëren.

C / M / C2 / M2: Vaste verplaatsing en kopiëren in Orth-modus.

SCADLIB: LCMenu.csv heeft niet langer een lege regel aan het einde van het bestand nodig om SCADLIB correct te laten werken. Vaste fout bij het invoegen van een blok zonder actieve documenten, met in plaats daarvan een berichtvenster. Vaste blokken die niet worden weergegeven in het bibliotheekmenu wanneer het tekenen eindigde op .DWG (hoofdletters)

2PDIST: Crash verholpen bij het annuleren van invoer tijdens de opdracht.

SCREPLACEBLOCKSGLOBAL: Alternatieve REPLACEGLOBAL-opdracht met optie om schaal te negeren, maar spiegels intact te houden.

Postcalc: Vaste telling van geneste objecten in XREF's.

Linearray: Linearray toont nu 24 objecten in plaats van 12.

Bricscad: Versie geüpdatet naar 16.2.09

V3.3

SCADLIB: knop voor opnieuw laden toegevoegd om lcmenu.csv opnieuw te laden, waardoor het niet meer nodig is om SCAD Re-Event opnieuw te starten.

Legenda: Blokken met visuele fouten verbreken de opdracht niet langer, maar worden nu overgeslagen. De informatie wordt weergegeven in de legenda (naam, beschrijving, nummer), maar de blokken zijn niet zichtbaar. Namen van de blokken met fouten worden weergegeven in de editor. U kunt nu de telkolom overslaan.

SCADLIB: geoptimaliseerd bibliotheekpictogrammenu. Menu-interface is nu veel sneller, vooral met grote blokken.

SCDIVIDE: Mogelijkheid toegevoegd om een aangepast referentiepunt te kiezen wanneer een blokreferentie is geselecteerd.

SCUPDATE: 'Wat is er nieuw?' Toegevoegd knop die de changelog toont.

M / C (Move / Copy): Bij het verplaatsen / kopiëren van solids zou het referentiepunt altijd de oorsprong (0,0) zijn wanneer de standaardreferentie (LowerLeft) werd gebruikt.

SCUPDATE: de tekst verholpen die wordt weergegeven in het meldingsvenster 'nieuwe update beschikbaar'.

SCBEDITTREE / SCBEDITFAST: Blokken blijven niet langer gehighlight na het klikken op annuleren.

LOFTX / SWEEPX / EXTRUDEX: Commando's waren onbruikbaar en stopten na het kiezen van 'Solid' of 'Surface'.

(X / Y / Z) / M (X / Y / Z): Invoer verbeterd. De verplaatsingsafstand moet nu altijd worden getypt met een punt als decimaal scheidingsteken.

V3.2

Rename Block (RB):Hernoemen van dynamische blocks verbeterd.

SCUpdate: Tekst van voortgangsbalk gewijzigd in "Update downloaden".

SCCURVEARRAY: Curve array start weer na het anuleren van een vorige sessie..

SCBLOCKTREE: Automatisch scrollen toegevoegd bij het slepen van een knooppunt.

CX / CY / CZ: Commando's werkten niet meer na updaten.

V3.1

SCADLIB Blockinfo: Alleen blokken die in een eerdere selectie waren, worden nu gemarkeerd.

CURVEARRAY: U kunt Curvearray niet meer opnieuw starten wanneer deze al actief is. Als curvearray niet meer start, zelfs na het sluiten van het venster, probeer dan SCCURVEARRAYRESET. Verschillende bugs opgelost die zich voordeden vanwege de oplossing dat één blok meerdere keren kan worden gebruikt voor verschillende arrays (meestal gegevens die niet zijn gereset).

SCBLOCKTREE: XREF's worden nu weergegeven met een grijze naam

CX / Y / Z, MX / Y / Z: Omkering van de volgorde waarin de kopieën zijn gemaakt, zodat de oorspronkelijke volgorde behouden blijft. (wipeouts blijven nu over entiteiten heen).

SCALIGN: Bij het uitlijnen van blokken met het geselecteerde middelpunt, wordt het referentiepunt gebruikt

SCUPDATECHECK: vaste tekst wordt niet correct weergegeven in het pop-upvenster met incrementele updates.

SCTOOLS.DLL: gecombineerde Rescale.dll, Delatt.dll in één dll. Opnieuw convertunits toegevoegd (niet beschikbaar in 3.0)

SCADLIB: Verbeterde weergave van berekende warden in Blockinfo.

Update Check: 'herinner me later' werkte niet goed.

Block Editor: nieuwe opdracht SCBEDITTREE: toont geneste blokken van het geselecteerde blok in een boomstructuur.

Nieuw commando SCBEDITFAST Als 1 blok is geselecteerd, wordt het onmiddellijk geopend. Als er meer blokken zijn geselecteerd, wordt SCBEDITTREE weergegeven.

CX / Y / Z & MX / Y / Z: Wanneer een '-' teken wordt ingevoerd, wordt de afstand de vorige afstand vermenigvuldigd met -1. 'E', '0' en 'Extents' kunnen nu worden gebruikt voor positieve extents, en 'N', 'NegExtents' of '-0' kunnen nu worden gebruikt voor negatieve extents. Alleen MZ: u kunt nu 'A' invoeren voor absolute afstand. Typ 'R' om terug te gaan naar relatief. U kunt nu snel schakelen tussen de X-, Y- en Z-as door X, Y of Z te typen.

CurveArray: 'Kies'-knop toegevoegd om een hoek in te voeren of te selecteren via de ingebouwde GetAngle.

ISOL, SHOWALL en SHOWPREV worden opnieuw toegewezen aan de juiste opdrachten.

SCDIVIDE: U kunt nu een entiteit op een curve verdelen op basis van het aantal exemplaren dat u wilt, of wat de minimale afstand tussen de kopieën moet zijn (en het aantal wordt automatisch berekend).

V3.0

Nieuw

SELSIMLINES: Selecteert alle regels die lijken op degene die door de gebruiker is gekozen. Overeenstemming wordt gecontroleerd door lijngebied en / of afstand. Te vinden onder Selecteren - Selecteren op het lint.

SELBLKATT: selecteer alle blokken met vergelijkbare kenmerken. Blokken kunnen worden gefilterd met attribuutsleutels. Te vinden onder Select - Select op de ribbon.

SCFINDBLOCK: Zoek en markeer alle blokken met een exacte of gedeeltelijke overeenkomst met de opgegeven naam. Blokken in blokken worden ook gevonden. Gebruik de opdracht REGEN om de blokken niet langer te markeren. Te vinden onder Blok / Group - Blcoks op de ribbon.

CXFAST / CYFAST // CXFASTNEG / CYFASTNEG / SETCXY: CXFAST, CXFASTNEG, CYFAST en CYFASTNEG onder ctrl + pijltoetsen en kopiëren het geselecteerde item over een ingestelde afstand. De eerste keer dat de opdracht wordt gestart na installatie van de nieuwe update, wordt gevraagd om deze afstand in te voeren (standaard 2072). De afstand kan dan worden gewijzigd met het SETCXY-commando. De afstand moet worden ingesteld in mm, maar wordt tijdens het kopiëren vertaald naar de invoegeenheden. Te vinden onder SCAD Tools - Steigers op het lint.

SCDISTRIBUTE: Verdeelt de geselecteerde objecten op een lijn tussen twee door de gebruiker gekozen punten. De afstand tussen de invoegpunten van de blokken (of middelpunten voor entiteiten) is gelijk, tenzij "gelijke afstand tussen objecten" is aangevinkt. Roteer entiteiten: Roteert de entiteiten onder dezelfde hoek als de (denkbeeldige) lijn tussen de twee punten. Gelijke afstand tussen objecten: De afstand tussen de X- of Y-omvang van de objecten wordt gelijk gehouden. Offset: aangepaste afstandsoffset aan het begin en / of einde van de regel. Te vinden onder Edit - Align op de ribbon.

SCALIGN: Lijn objecten uit op basis van hun omvang (of middelpunt) langs de X- of Y-as. Te vinden onder Edit - Align op de ribbon.

SCBOXMODE: verandert de weergave van alle blokken in eenvoudige kubussen. Wanneer een selectie wordt gemaakt, worden de blokken binnen de selectie niet beïnvloed en worden ze normaal weergegeven. Te vinden onder View - View op de ribbon.

SCBLOCKTREE: Als er geen selectie is gemaakt, toont SCBLOCKTREE alle blokdefinities in de tekening. Wanneer een selectie is gemaakt, toont SCBLOCKTREE alle blokreferenties van de selectie. Wanneer een selectie wordt gemaakt voordat de opdracht wordt ingevoerd, zijn de volgende opties beschikbaar: Slepen en neerzetten met linkermuisknop: Verplaatst het blok naar een ander blok. Slepen en neerzetten met rechtermuisknop: kopieert het blok naar een ander blok. 'Delete'-toets: verwijdert het geselecteerde blok.

Het verplaatsen en kopiëren van het blok naar andere blokken kan zijn positie in de tekening beïnvloeden omdat de interne positie van het blok in het nieuwe blok wordt gebruikt. Te vinden onder Block / Group - Blocks op de ribbon.

LAYERPALETTE: Toon een palet met alle lagen en laagstatussen. WAARSCHUWING: Wijzigingen in de lagen via de conventionele vervolgkeuzelijst voor lagen worden niet beïnvloed in het palet, tenzij het palet wordt vernieuwd door de opdracht opnieuw aan te roepen! Als u op de naam van een laag klikt, wordt deze actief. Dubbelklik op de naam van de laag om de naam te bewerken. Klik op de knop "Nieuw" om een ​​nieuwe laag te maken. Te vinden onder Home - Lagen op het lint.

LEGEND: Voegt een legenda toe met alle geselecteerde blokken en hun informatie uit de database. Te vinden onder Blok / Group - Blocks op het lint.

SETSCISOM: Stelt de horizontale en verticale hoek in voor de SCISOM-opdracht (PgDn). Te vinden onder View - View op het lint.

LAYERTOCOLOR: stelt de kleur van alle entiteiten met kleur ‘Bylayer’ in op de echte kleur van de laag. Te vinden onder Home - Layers op het lint.

3DF2PL (3D-face to polyline): converteert een 3D-face naar een polylijn op basis van de omtrek. Te vinden onder Draw > Modify.

SCINSERTDWG: Voegt een blok in en herdefinieert het met het geselecteerde DWG-bestand.

UPDATEFROMDWG: Herdefinieert alle blokken in de huidige tekening met een tweede tekening.

SCDELLATT: Verwijdert alle attributen uit alle blokken in de tekening.

SCTOBTOF: Stelt de tekenvolgorde van alle entiteiten van het geselecteerde type in op voor- of achterkant.

SCGRID: Tool voor het maken van een raster.

SCUPDATE: Controleert de updateserver of er een nieuwere versie van SCAD Re-Event beschikbaar is om te downloaden.

SCUPDATECHECK: Controleert de updateserver bij het opstarten als er een nieuwere versie van SCAD Re-Event beschikbaar is om te downloaden.

Verbeterd

RENAMEBLOCK / RB: Renameblock is nu hoofdlettergevoelig.

CX / CY / CZ MX / MY / MZ: als u 0 opgeeft als afstand, worden de geometrische uiteinden van de entiteit gebruikt.

SCADLIB: Naast de hoofddatabase kan nu een aangepaste database worden gebruikt. Selectievakje toegevoegd voor invoegen in de huidige laag, waarbij de door CADBASE gedefinieerde laag wordt overschreven. Blokken zullen nu hun invoegkleur tonen tijdens het invoegen / bevestigen aan de cursor.

LEGEND: een standaard blockcount-kolom toegevoegd.

SELECT: Alle selectieopdrachten (Te vinden onder Select - Select op de ribbon) kunnen nu worden gebruikt tijdens andere opdrachten en zullen de huidige actieve opdracht niet meer annuleren. Dit werkt mogelijk niet bij elke opdracht, maar M (ove), C (opy), MX / Y / Z, CX / Y / Z en RX / Y / Z worden ondersteund.

Interface: Alle nieuwe opdrachten toegevoegd aan de ribbon. Bijgewerkte ISOLATE, SHOWALL en SHOW PREVIOUS-knoppen in Block / Group - Group op de ribbon om de juiste opdrachten te gebruiken. Achtergrond grijze knop toegevoegd Hernoemd van "Object Align" naar "Dynamic Align on Curve" Nieuwe solide bewerkingsopdrachten toegevoegd aan de ribbon. 2 Quick Hatch-opdrachten toegevoegd om snel een solide hatch te maken. Gevonden onder Draw > Quick Hatch (klik op de pijl / tekst om uit te vouwen)> Hatch-entiteit / Hatch Point.

De volgende opdrachten toegevoegd aan de vervolgkeuzemenu's:

Modify > Array > Patharray Modify > Array > RectArray Modify > Array > PolarArray Modify > Array > EditArray 3D > Direct modeling > Stitch 3D > Direct Modeling > Extrude Surface 3D > Direct Modeling > Revolve Surface 3D > Direct Modeling > Deform > Move Point 3D > Direct Modeling > Deform > Move Edge 3D > Direct Modeling > Deform > Transform Curve 3D > 3D Solids > Polysolid 3D > Smart Selection > Same Radius Protrusions 3D > Smart Selection > Same or Less Radius Fillets 3D > Smart Selection > Same Radius Fillets 3D > Smart Selection > Same Area Faces 3D > Smart Selection > Edges 3D > Smart Selection > Same Length Edges 3D > Smart Selection > Face Loop View > Generate Views > Projected Views View > Generate Views > Section Style View > Generate Views > Detail Style View > Generate Views > Edit View View > Ribbon Bar Insert/Blocks > Geographic Location Insert/Blocks > Map Connect ettings > Layers > Move to Current Layer Settings > Layers > Layer Previous Tools > Drawing Explorer > Multileader Styles Tools > Drawing Explorer > Multiline Styles Tools > Drawing Explorer > Render presets Tools > Drawing Explorer > Folders Tools > Hide/Show > Hide Entities Tools > Hide/Show > Isolate Entities Tools > Hide/Show > Show Entities Tools > Attributes > Redefine Attribute Block Tools > Attributes > Synchronize Attributes Tools > Attributes > Block Attribute Manager Tools > Data Extraction Tools > Create Block Tools > Save Block Dimension > Edit Multileader Dimension > Multileader add leaders Dimension > Multileader remove leaders Parametric > 3D Constraints > Rigid Set

Verbeterd

POSTCALC: geoptimaliseerde code, is nu veel sneller (het meest merkbaar op grotere tekeningen).

SCADLIB: Werkt nu correct, zelfs als een menufile corrupt is of niet correct is opgemaakt. BLOCKINFO TAB: Waarden getoond in blockinfo zijn nu correct opgemaakt op computers met een komma als decimaal scheidingsteken. CALCULATE (BLCOKINFO TAB): Als er geen blokken worden gevonden in de database, worden er geen waarden weergegeven (in plaats van een lege lijst). De "Last" knop zal nu correct de laatste pagina en tab weergeven. Houd er rekening mee dat deze alleen worden opgeslagen wanneer een blok wordt ingevoegd.

Truecolors (RGB-waarden) worden nu ondersteund bij invoegen vanuit SCADLIB.

SELALL (Ctrl-A): SELALL selecteert nu alleen de objecten op de actieve layout.

SCBEDIT: Bewerkingsblok met een asterisk (*) in hun naam kan niet worden opgeslagen met BESAVE en is daarom niet langer toegankelijk met de blokeditor. Als u op een dimensie klikt, verschijnt het containervenster, maar wanneer de dimensie is gekozen, resulteert de opdracht in een fout 'laag is vergrendeld'. Dimensies worden nu genegeerd door de blokker omdat dit geen bewerkbare blokken zijn. Sommige Autocad-blokken zouden dynamisch worden wanneer ze werden ingevoegd en konden daarom niet worden bewerkt met de geblokkeerde. Het openen van dynamische blokken wordt nu ondersteund, maar de dynamische blokinstellingen van echte dynamische blokken gaan waarschijnlijk verloren. Voorzichtig gebruiken.

LOFTX: bug opgelost waarbij LOFTX niet meer dan één keer kon worden gebruikt, behalve wanneer REGEN werd aangeroepen.

C2 / M2 (C / M, Move Copy): Soms was het standaard sleeppunt bij het verplaatsen / kopiëren van objecten niet het refpoint van het blok. Soms klikte het object op het snappoint, ongeacht welke coördinaten door de gebruiker zijn ingevoerd. Teruggezet kopiëren / verplaatsen van vergrendelde entiteiten. Entiteiten op vergrendelde lagen worden nu genegeerd. Bij het ongedaan maken van wijzigingen die door C2 zijn aangebracht, worden de kopieën nu één voor één ongedaan gemaakt, in plaats van alle kopieën tegelijkertijd.

CX / Y / Z MX / Y / Z: Waarden voor X, Y en Z worden nu afzonderlijk onthouden.

SCBEDIT (BLOCKEDITOR): Er is een zeldzame uitzondering verholpen die zou optreden wanneer BESAVE voor de eerste keer zou worden gebruikt bij een nieuwe installatie.

STACKOVERFLOW: de stackoverflow-bug opgelost die optrad wanneer SCAD Re-Event gedurende langere tijd werd gebruikt.

CONVSEG: Weergave van coördinaten in de editor verwijderd.

RX / RX / RZ: Standaard rotatiehoek is nu 90 ° in plaats van 0 °.

CURVEARRAY: verdwijnende array opgelost wanneer hetzelfde blok wordt gebruikt om 2 of meer arrays te creëren.

Andere oplossingen / toevoegingen:

Een automatische updatecontrole toegevoegd die bij het opstarten controleert op een nieuwere versie van SCAD Re-Event. Wanneer een update wordt gevonden, wordt er elke keer bij het opstarten een bericht weergegeven totdat SCAD wordt bijgewerkt. Wanneer op 'Herinner mij later' wordt geklikt, wordt het bericht 30 dagen onderdrukt.

Bekende problemen:

.Net 4.6: Verschillende opdrachten werken niet goed wanneer .Net 4.6 is geïnstalleerd. Er is een oplossing beschikbaar die wordt toegepast tijdens de installatie van SCAD Re-Event V3. Decimaal scheidingsteken moet worden ingesteld op een punt in de taalinstellingen van Windows.

Verwijderde commando's:

C2072: C2072 gebruikte een vaste afstand van 2072. Om dit met V3.0 te doen, gebruikt u SETCXY om de afstand in te stellen op 2072 en gebruikt u CXFAST / CYFAST, of ctrl + pijltoetsen om de entiteiten te verplaatsen / kopiëren.

Oude releases, vertaling niet nagekeken

Ver 2.41

POSTCALC: Bugfix, geoptimaliseerd (veel sneller bij grote tekeningen) SCADLIB: Bugfix voor beschadigde menubestanden en betere verwerking van internationale instellingen BLOCKINFO: Bugfixes voor internationale instellingen SCUPDATE: herschreven, sluit SCAD af voordat het wordt bijgewerkt RB (RENAMEBLOCK): herschreven SCDISTRIBUTE: nieuwe opdracht SCALIGN: nieuwe opdracht SELALL (Ctrl - A): Bugfix MX, MY, MZ, CX, CY, CZ: herschreven, afstand 0 is uitgebreid Ver 2.4 SCDELATT: Verwijdert alle attributen in tekening (ATTDEL verwijdert uit geselecteerde blokken) REPLACEBLKS: Bugfix, bovenste blok werd niet vervangen wanneer er geneste blokken waren. SELALL: Bugfix SCADLIB: Tabblad Info blokkeren toegevoegd. Menubestand kan een Excel-bestand zijn. L2L: opdracht Laag naar laag. Verplaatst alle lagen naar een nieuw gemaakte laag. PL3D2D: vlakt 3D-polylijnen af naar 2D-polylijnen SCADLIB: Bugfix (stack overflow) LEGEND: negeert Xrefs SCISOL: vervangt ISOL, isoleert objecten, werkt met SCSHOWPREV (in tegenstelling tot ISOLATEOBJECTS). SCHIDEOBJECTS: Verbergt selectie, werkt met SCSHOWPREV (in tegenstelling tot HIDEOBJECTS). SCSHOWPREV: Vervangt SHOWPREV, toont de vorige isolatiestatus.

SCSHOWALL: Toont alle objecten (maakt alle objecten zichtbaar), negeert verborgen objecten in blokken

SCSHOWALLGLOBAL: verbergt alle objecten, zelfs wanneer ze zijn genest.

SCBEDIT: Sluiten met waarschuwing voor tekentabblad gewijzigd

REPLACEGLOBAL: Bugfix

Ver 2.3

SCADLIB: gewijzigd in toolpalette, bugfix met Block Editor opgelost SETTRANS: Stel de transparantie van het object (arcering) in op de standaardwaarde CURVEARRAY: optie voor begin en einde van pad toegevoegd

Ver 2.2

BESAVE: Geoptimaliseerd voor sneller terugkeren naar bovenliggende tekening / blok REVERSECURVE: Omgekeerde richting van een lijn, polylijn of curve STPLAN: Bugfixes, lagen van wipeout nu correct, gebruikt STPLAN tablestyle, database-instelling in SETLIB ATTDEL: Verwijdert kenmerken van geselecteerde blokken in tekening SCATTSYNC: Bugfix LEGEND: Creëert een legenda uit geselecteerde blokken met bloknaam en / of beschrijving uit de huidige database CURVEARRAY: Nieuwe tool voor padmatrix. 2PTVERD: hulpmiddel voor het invoeren van posities op een kaart na het meten van afstanden tot bekende objecten. SETLIB: Database voor STPLAN toegevoegd. 3DF2L: Nieuwe opdracht om 3D-gezichten naar lijnen te converteren. CONVERTUNITS: Converteer een DWG naar een andere eenheid Ver 2.1 SCBEDIT, BESAVE, BECLOSE: Bewerk blok in nieuw document PLLINE: wijzig het boogsegment van de polylijn in lijn PLCURVE: Wijzig lijnsegment in boog. Ver 2.0

Lintinterface: Nieuwe lintinterface in SCAD Re-Event in de werkruimte VERVANG: Vraagt om schaal GROUPSEL: Schakelt de mogelijkheid om een groep te selecteren. LINEARRAY: Gebruikt correcte DWG's vanaf Iconmenu pagina 2 en hoger. SCATTSYNC: Synchroniseert kenmerken van alle blokken. VERPLAATSEN, KOPIE: Fix voor standaard refpoint in UCS EDITBLOCKPROP: Bewerk eigenschappen van blokken of inserts. REPLACELST: Vervangt blokken die zijn gedefinieerd in replablks.csv in de map Database UPDATEFROMLIB: vervangt alle blokken door de huidige blokken in de bibliotheek. Gebruikt indexlijst van FINDBLOCK. POSTCALC: Bugfix berekent geneste blokken wanneer het bovenste blok in de database was. SECTIE: Bugfix. INSERTLIB: herschreven, bugfixes. SETLIB: Bugfix opslaan van klantmenu. TEXTGENERATOR: Bugfix ARRAYBP: Nieuwe opdracht Array Between Points

Ver 1.8

SCSECTION: Om de sectieweergave op twee punten in te stellen SCSECTIONOFF: Schakel sectie uit voor huidige viewport SCBSECTIE: Stelt sectie in op twee punten in blok "SCAD-sectie" SELSIMBLKS: Selecteert alle blokken met dezelfde naam als twee blokken die door de gebruiker zijn geselecteerd SELSIMBLKN: Selecteert alle blokken met dezelfde naam als het geselecteerde blok, N karakters worden vergeleken SCSELECT: Betere SELECT-opdracht SELBLK, SELBLKS: verbeterde selectie met dynamische blokken LAYERTOCOLOR: Converteert de kleur van objecten van bylayer naar de kleur van de laag. CAC: afstand met twee vaste punten

Ver 1.7

POSTCALC: Kan Excel-bestanden openen, gebruik SETLIB om de database op te zetten. POSTCALC: kan resultaten rechtstreeks naar Excel exporteren. TEXTGENERATOR: Bugfixes SHOWMENU2D: Blokken kunnen niet explodeerbaar worden ingesteld

Ver 1.6

POSTCALC: Gebruikt een aanvullende database voor het toevoegen / vervangen van items. SCINSERT: Bugfix, in Acad waren ingevoegde blokken eenheidloos SELECTSIMILAR: Toegevoegd aan werkbalk Select en PullDown menu. CRB: Copy Block Rotate, kopieert blok met standaardhoek 0 BLKIMPORT: Bugfix bij annulering

Ver 1.52

SCREMOTESUPPORT: Start Teamviewer Quick Support.

Ver 1.51

SHOWMENU2D: Preview kan worden uitgeschakeld.

Ver 1.5

MX / MY / MZ: Geen keuze tussen zetten, enter is volgende afstand SHOWMENU2D: Als u een item in de lijst selecteert, wordt de bijbehorende pagina weergegeven. Lege bloknamen mogelijk door dummies toe te voegen in de lijst voor het omlijnen van blokken. Aangepaste velden kunnen worden geselecteerd. Bugfix voor invoegen in bevroren / uit lagen. Voorbeeld toegevoegd in BC. CNTSEAT: Blockname moet beginnen met "SCADSEAT", d.w.z. "SCADSEAT-rood" is geldig. LINEARRAY: Block was unitless OA: afstand kan worden ingevoerd met "m" of "mm" achtervoegsel voor eenheid CAC: afstand kan worden ingevoerd met "m" of "mm" achtervoegsel voor eenheid FINDBLOCK: bugfix zoeken in DB POSTCALC: Exporteer txt en csv gescheiden VERVANGEN: Schaaloptie verwijderd

Code geoptimaliseerd

Ver 1.45

M / M2 (verplaatsen), C / C2 (kopiëren): opties voor referentiepunten toegevoegd PURGEB5: Verwijdert alle blokken 5 keer om geneste blokken te verwijderen. POSTCALC: Bugfix bij gebruik van "," als scheidingsteken. Telt geen genest blok wanneer het bovenliggende blok zich in de database bevindt. VINDEN: Bugfix, dubbelklik op de lijst om een block in te voegen XYCOORDATT: Bugfix, meters of mm XYCOORDBLK: Bugfix, nieuwe sortering, nieuwe layout, meter of mm LINEARRAY: Rasterhoek toegevoegd, bugfixes, nieuwe pictogramvolgorde SHOWMENU2D: LA-knop alleen zichtbaar wanneer paginanaam begint met "LA"

Ver 1.44

SCADLIB: Bugfix bij afsluiten TEXTGENERATOR: Nieuwe opdracht, bèta. CR: Bugfix, opdracht wordt eenmaal uitgevoerd in plaats van lus. SCUPDATE: Controleert update op internet en installeert deze wanneer daarom wordt gevraagd. INFO: toont changelog WRITESERIAL: Verouderd, licenties via dongle en serie niet meer nodig (maar nog steeds mogelijk). SCCHANGELOG: Toont de laatste wijzigingen (internet vereist) Buxfix: fout bij starten met dubbelklikken op DWG in Verkenner opgelost

Ver 1.43

POSTCALC: TXT-export toegevoegd. SHOWMENU2D: Bugfix, laag 0 geretourneerde fout in Acad.

Ver 1.42

Tapijt: Bugfixes

XYCOORD: hernoemd naar XCOORDATT

XYCOORDATT: Old XYCOORD

XYCOORDBLK: Creëert XY-tabel op basis van geselecteerde blokken

DELHATCH: Verwijdert alle arceerobjecten in blokken.

CB: Menu toegevoegd

BLKSCALE1000: schaalt alle blokken x 1000

ROTDYN: snelheidsverbetering

Ver 1.41

STPLAN: volgorde van onderdelen op dezelfde z verbeterd

SHOWDUPBLK: Beter algoritme voor het vinden van duplicaten

UPDATEFROMLIB: Werkt alle blokken bij met het blok met het blok in de bibliotheek

UPDATEFROMDWG: Was INSERTLIB

BLKSCALE1000: schaalt alle blokken met schaal 1000 tot 1

BLK2MM: stelt mm in op de eenheid van alle blokken

BLK2M: stelt de meter in op de eenheid van alle blokken

Ver 1.4

ROTDYN: Draait dynamisch objecten in 2D zodat ze de cursor "bekijken".

REPLACEGLOBAL: Vervangt alle instanties van een blok, zelfs wanneer genest.

XYCOORD: Creëert XY-tabel of bestand op basis van blok "CROSS" met attribuut "NAME".

SHOWMENU2D: Geen laag gebruikt die is gedefinieerd in het SCADLIB CSV-bestand, regressie vanaf 1,38. Breedte paginanamen verlengd. DWGList aan de rechterkant kan door submappen bladeren.

LASTLIB: Nieuw commando toont laatste map met SHOWMENU

Demoversie beschikbaar

Gebruikt BC V14 als platform.

Ver 1.38

Bugfix

UI opschonen

Ver 1.37

STPLAN: Ongedaan maken maakt de hele opdracht ongedaan in plaats van afzonderlijke objecten

SHOWMENU2D: Toont meerdere mappen indien correct ingesteld in CSV, vervang functie, gebruikt nieuwe invoegopdracht (SCINSERT).

SCINSERT: kan inserts roteren voordat ze worden geplaatst

M2: kan selectie roteren alvorens te plaatsen

C2: als M2

VERVANG: Vervangt ook geneste blokken

SETLIB: bugfixes

SNDF: Exporteert de vrijheid van het eindpunt van een straal zoals ingesteld in CSV

SCADLIB: Bugfix, fout bij het sluiten van BC

BLCOPYBASE: Nieuw commando (alleen Acad), kopieert blok met invoegpunt in COPYBASE, plak met ctrl-V

TAPIJT: nieuwe opdracht voor tapijt op beurzen

KAMER: nieuwe opdracht met betrekking tot TAPIJT

SCMIRROR: spiegelt blokken en draait alle blokken na 180 graden spiegelen rond de lokale Y-as. Ver 1.36

GATTE: Global Attribute Edit. Updates ook attributen van blokken op paperpace

UPATT: Global Update Attribute. Updates ook attributen van blokken op paperpace

SETLIB: Stelt de locatie van het CSV-bestand in voor menu en database

SCADLIB: Kan twee CSV-bibliotheken weergeven Ver 1.35

STPLAN: Maakt wissen, controletekst in eerste regel van CSV

OM: Selecteert alleen zichtbare objecten

ISOL / EGRP: onzichtbare objecten zijn vergrendeld

SDNF: verwijdert exportregels.

SHOWDUPBLK: Selecteert dubbele blokken

PREC: verwijderd

PLTOREC: verwijderd

RECTOPL: Verwijderd

POSTCALC: fout met anonieme blokkades opgelost

MM2M: converteert mm-tekeningen naar meter (geneste objecten worden ook geconverteerd) Experimenteel, wees voorzichtig

M2MM: converteert metertekeningen naar mm (geneste objecten worden ook geconverteerd) Experimenteel, wees voorzichtig

SHOWMENU2D: gebruikt de laagkolom om blokken in te voegen

VERVANG: Schaal niet van origineel object gekopieerd

Ver 1.34

POSTCALC: Bugfix: geen correct bestand geschreven bij exporteren, regressie vanaf 1.32.

SCKEY: Controleer of de SCAD-dongle is bijgewerkt en gestoomd.

Ver 1.33

CBI / CBIR: Bugfix

Ver 1.32

RXBI / RYBI / RZBI: Roteert blokken rond de lokale XYZ-assen van het blok.

RXB / RYB / RZB: Bugfix: draait rond het huidige UCS

POSTCALC: Bugfixes, POST-optie toegevoegd

SHOWPREV: Toont de vorige ISOL- of GROEP-selectie, groepen worden bijgewerkt wanneer objecten worden toegevoegd of verwijderd

SDNF: Exporteer lijnen op specifieke laag naar SDNF-formaat voor FEA-berekeningen

Ver 1.31

Nieuw installatieprogramma.

Gebruikt SCAD-dongle

Ver 1.3

VERVANGEN: Houd de originele laag en kleuroptie toegevoegd.

SELBLK: Selecteert alleen objecten die zichtbaar zijn, dus kan worden gebruikt met ISOL.

PREC: Creëert Polyline-rechthoek die een rechthoek blijft bij het verplaatsen van een grippunt

PLTOREC: Converteer een polylijn naar een rechthoek zoals bij PREC

RECTOPL: Converteert een rechthoek naar polylijn.

Ver 1.2

POSTCALC: Sorteer bug op “Blocks not in database” view opgelost. 3x Voer opbrengst naar resultaten in.

SCISOM: Wijzigingen in de Isom-weergave, waardoor de selectie actief blijft

SCPLAN: wijzigingen in het plan, waardoor de selectie actief blijft

SCPVIEW: voer camera en doelpositie in om perspectief te creëren. Target Z gefixeerd op camera Z

SC4V: Creëert 4 benoemde weergaven "PLAN", "FRONT", "RIGHT".

VERVANG: Heeft 3D-rotatie van origineel object niet gebruikt

LINEARRAY: Opdracht om aangepaste lijnarrays te maken.

SHOWMENU2D: Toont de "LA" -knop voor Linearrays

Ver 1.1

01-04-2013

Compatibiliteit met BC V13 toegevoegd

SHOWMENU2D: Meerdere invoegen in BC.

XPRISM: nieuwe sweep-opdracht

DELDUPBLK: Verwijdert dubbele blokken. Identieke blokken op identieke positie, maar op verschillende lagen worden als gedupliceerd beschouwd en één wordt verwijderd.

Ver 1.09

RX / RY / RX: Markeringsset voor elke rotatie ongedaan maken

GEOM: Selecteer actief blok indien beschikbaar, toont itemnaam

INSERTLIB: Vervangt blokken door blokken vermeld in REPLACEBLK.CSV

SHOWMENU2D / FINDBLOCK: Geen voorbeeld met zoom / rotatie van geselecteerd blok vanwege stabiliteitsproblemen

SHOWMENU2D: Invoegen gewijzigd in meervoudig

POSTCALC: Bugfixes

X2072 / Y2072 / X-2072 / Y-2072 / Z2000: Kopieert geselecteerde objecten rechtstreeks in "Layher grid"

STPLAN: Tekst wordt in het midden geplaatst

CONVSEG: Converteert een cirkel, ellips of polylijn naar gesegmenteerde polylijn

NUMINC / STEAL: verwijderd, download van www.lee-mac.com/lisp/NumIncV3-3.lsp en www.lee-mac.com/lisp/StealV1-8.lsp

Ver 1.08

MX / MY / MZ / CX / CY / CZ / RXB / RYB / RXB: Markeringsset ongedaan maken voor elke kopie / verplaatsing / rotatie

EGRP: Groep bewerken. Isoleert GROUP voor bewerking

MGRP: Groep maken. Creëert GROEP van selectie

DGRP: Groep verwijderen. Explodeert geselecteerde GROEP

EBLK: Blok bewerken. Alle andere objecten zijn verborgen en UCS wordt gewijzigd per blok.

ENBLKD: bewerkingsblok beëindigen, wijzigingen negeren

ENBLKS: bewerkingsblok beëindigen, wijzigingen opslaan

ISOL: Isoleert geselecteerde objecten

SHOWALL: Toont alle objecten, beëindigt GROUP-bewerking, BLOCK-bewerking of ISOL

RXB / RYB / RZB // RX / RY / RZ / RBCLEAN: Werkt in Block Editor en herhaalt tot Esc.

SELALL: Selecteert alle objecten, maar geen onzichtbare objecten. Gebruik dit met "in groep / blok" bewerkingsopdrachten.

ADVTX / DELVTX: vertex toevoegen of verwijderen in polylijn

RX90 / RY90: niet langer beschikbaar

Ver 1.07

SCADLIB: bugfix rechtsklik op mappen met volledige padnaam.

FINDBLOCK: Focus na start op invoerveld

STPLAN: Groepeert dezelfde configuratie van Layher-componenten. Gebruik STAANDER.CSV om geldige objecten te definiëren

Ver 1.06

CNTSEAT: Dubbelklik op het raster selecteert de vermelde stoelen, er worden geen andere overeenkomsten geselecteerd.

FINDSEAT: Optielijst toegevoegd voor het zoeken naar waarden in één attribuut.

INCSEAT: Kan ook waarden verlagen.

VERVANG: Selectie van bronblok en "te vervangen" omgekeerd.

ADDTOBLK: Voeg objecten toe om te blokkeren zonder het blok te bewerken

CC: Net als CX / CY maar kopieert objecten in elke richting

XABLOCK: verwijderd

DARRAY: Geoptimaliseerd

PLJ: Polyline Join. Pogingen om geselecteerde lijnen, bogen, polylijnen samen te voegen / om te zetten in één polylijn

ZS: Verwijderd uit Acad. Marge verwijderd (tweemaal ingezoomd).

Alle modules: minder globale variabelen, enkele vertalingen en bugfixes.

Ver 1.05

SETRANG: Sets belden voor SCADSEAT en kleuren volgens vaste kleurweergave.

CNTSEAT: Kleurt de KILLS niet meer (kleuren worden ingesteld door SETRANG).

STPLAN: Maakt een tabel met een overzicht van gebruikte Layher-onderdelen op dezelfde XY-positie.

POSTCALC: Bugfix, telde geen blokken met alleen subitems beginnend met "$". Regressie vanaf 1,04.

SCADLIB: LAST-knop opent SHOWMENU met laatste pagina. Last werkt ook in een nieuwe tekening waar nog geen menu was geopend.

SHOWMENU: Bug fix block index in preview en data. Mirror XYZ-optie toegevoegd.

VERVANG: Herschreven, moet INSUNITS correct beheren. Kopieert de schaal van vervangen blok niet meer.

LAAGINFO: hernoemd naar LAYINFO.

LAYINFO: Was LAAGINFO. Kleuren veranderd.

Ver 1.04

INVLAYF / INVLAYO: vervangt INVLAY. INVLAYF keert de optie Freeze om en INVLAYO de optie On / Off van alle lagen.

CALWEIGHT: verouderd, gebruik POSTCALC om de totalen te berekenen.

OM: Alleen objecten in de huidige lay-out of modelruimte worden geselecteerd.

MX, MY, MZ, CX, CY, CZ: Mogelijk om m, c, cm in te voeren als achtervoegsel waarmee de afstand in meter of centimeter wordt berekend, d.w.z. "2m" wordt 2000 als INSUNITS mm (4) is. Werkt alleen als UNSUNITS mm of m is (4 of 6). Laatste objecten zijn Vorige selectie. Gehoorzaamt UCS.

ADDTOBLK: voegt objecten toe aan een blok

REMFROMBLK: verwijdert een subobject van een blok, maakt het niet los maar verwijdert (verwijdert) het object. Niet opslaan Ongedaan maken.

POSTCALC: optie op bovenste niveau verwijderd. Vraagt om selectie of (standaard) alle blokken. Werkt met xrefs (prefix verwijderd). Vaste dubbele weergave van blokken bij gebruik van gemengde 2D- en 3D-blokken. Xref-nesting wordt nog niet ondersteund in BC. Gewicht- en krachtcellen zijn nu totalen (waarde maal aantal), totalen toegevoegd van beide kolommen. De hoeveelheidskolom kan naar de gewenste plaats worden verplaatst.

Ver 1.03

LANGS: bugfix

SCADLIB: FIND-knop toegevoegd, roept FINDBLOCK op

FINDBLOCK: toont gegevens uit database en zoekoptie in database toegevoegd

Ver 1.02

31-10-2012

FINDBLOCK: Zoekt elk blok in de Re-Event (sub) map. Met voorbeeld en invoegen.

C3D2D: Verandert het uiterlijk van het blok in 2D, 3D, Vooraanzicht of draad.

SCX / SCY / SCZ: Nieuwe opdrachten, zoals SCALEXY, werken niet correct met solids

COPYFACE: maakt een kopie van een vlak van een vaste stof die daarna kan worden geëxtrudeerd.

MR / CR: is een invoegpunt of linkerbenedenhoek

INVLAY: nieuwe opdracht: keert de laag om / uit

Meerdere bugs verholpen, sneller laden.

Ver 1.01

11-10-2012

SNAPS: experimenteel commando. Snap-menu zoals SCAD, sluit dit niet wanneer meerdere documenten open zijn, omdat dit fouten zal veroorzaken bij het overschakelen naar een andere tekening. (open en sluit het SNAP-menu stopt de fouten).

POSTCALC: Aantal blokken op bovenste niveau toegevoegd

MX, MY, MZ, CX, CY, CZ: afstand kan twee punten zijn of kan via het toetsenbord worden ingevoerd. Negatieve afstand weergegeven.

SHOWMENU (pictogrammen): paginanummer kan worden bewerkt naar namen, bak-bestand gemaakt om de volgorde te herstellen, dwglist kan worden verborgen, bugfixes voor het invoegen van blokken

SCADLIB: Klik met de rechtermuisknop op het menubestand om de toegewezen map in Windows te openen

CALCWEIGHT: Toont totaal in menu in plaats van opdrachtregel

RZB: fout opgelost

PLINS: fout wanneer niets geselecteerd is opgelost

RBLEAN: undo werkt beter

SHOWMENU: Voeg uitgelijnde optie toegevoegd toe

Ver 1.0

Eerste uitgave